Seksualiteit & Intimiteit
Seksualiteit & Intimiteit

Seksualiteit

Seks gaat nooit over seks 

Sjoerd, waarom houd jij je zo bezig met seks? Vragen mensen weleens. 

En dat is een mooie en ook terechte vraag.

En het antwoord is wat gelaagd. In eerste instantie heeft seks mij een leven lang geboeid.
Ik vond het spannend, eng, fascinerend, ongrijpbaar en heel, heel lekker. Daarnaast leek er ook altijd nog een soort wereld te bestaan waar mensen wel seks hadden maar waar ik niets vanaf wist (de meer kink scene). 

Maar bovenop dat alles, was er een soort diep gevoel van binnen, een overtuiging, die mij zij: er is meer. Er moet nog iets zijn. Ergens was seks misschien ook wel onbevredigend. Dan had ik een waanzinnige seksuele ervaring gehad met een knetterend orgasme en dan dacht ik daarna….ehhhh ok… en nu? Dus toen mijn hele leven stil lag ten gevolge van een hersenschudding, en tantra voorbij kwam -dat bij mij een soort belletje deed rinkelen van mystiek en seksualiteit - toen pakte ik mijn kans. En daar ging een wereld open. 

Ten eerste een wereld waarin seks er gewoon mag zijn. Waar we erover kunnen praten in alle kleuren en smaken die er zijn. Zonder oordeel, zonder gekkigheid.Gewoon benoemen wat het is en hoe het is. Dat vind ik lekker. Dit gaat goed.Dat werkt niet bij mij. Hoe doe jij dit dan? Dat zou ik graag nog eens willen proberen. 

=Adem in. Adem uit.=

Dat was lekker. En langzaam, hoe meer ik mij er in ging verdiepen, hoe meer mijn fascinatie groeide. Want uiteindelijk gaat seks niet over seks.  Wij zijn seksuele wezens, en al onze seksualiteit en seksuele energie huist in onszelf. Net zoals dat we een zijn met de natuur maar de natuur soms buiten ons plaatsen, alsof wij iets anders zijn. Dat we het eng vinden om in dat bos te slapen, terwijl wij ook het bos zijn.  Met seksualiteit is dat net zo. Onze seksualiteit is onze essentie. Alles wat de wereld in beweging brengt is een gevolg van de polariteit in seksuele energie.

Helaas heeft duizenden jaren van onderdrukking door de kerk dat idee verdoofd.  Dus wat er gebeurt als je naar je seksualiteit durft te kijken, is dat je naar jezelf durft te kijken. Je seksualiteit, de huishouding van je energie, maar ook hoe je beweegt met je seksualiteit, de keuzes die je maakt. Zijn een 1-1 afspiegeling van hoe je in het leven beweegt. Het aangaan van je seksualiteit is misschien wel de meest directe weg om in je kracht te komen. Waar loop je nog weg van je eigen power? Wat verdoof je jezelf met porno? Waar gebruik je seksualiteit of aandacht van mannen/vrouwen als escape om een diepere pijn niet te hoeven voelen? 

Ben jij er aan toe om dit onderzoek aan te gaan?

Stuur me een berichtje.  

Wil je mij eerst beter leren kennen..?
Op Facebook en Instagram post ik met liefde en enthousiasme over mijn eigen ontdekkingstocht van dit leven. Kom even kijken.
INSTAGRAM
FACEBOOK